Dereotu ile Zayıflama, Yüzyıllardır yemeklere tat vermek amacıyla ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. En önemlisi sağlıklı zayıflamanın vazgeçilmezi olan dereotunun içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücuda kuvvet verir. Özellikle zayıflama esnasında bitkinlik ve yorgunluk gibi etkilerin ortadan kalkmasını sağlamaktadır.
Dereotu kalsiyum, manganez, demir mineralleri bakımından da zengindir ve iyi bir antioksidandır. Bu bitki geleneksel olarak kolesterolü düşürmek, şeker hastalarının insülin seviyesini düzenlemek ve sindirime yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Dereotunun belki de en çok bilinen özelliği arasında sindirimi düzenlemesi ve sindirim sorunları üzerine oluşan gazın vücuttan atılmasına yardımcı olmasıdır. Dereotu, tiroit fonksiyonları üzerinde etkili olan ana maddesinden bir tanesi de anetholedir. Bu madde dereotunun saplarında, yapraklarında ve köklerinde de bulunur. Fakat dereotunun kökleri bu amaçla uygulanmamaktadır. Bu nedenle dereotunun kullanılacak kısmı sapları ve yapraklarıdır. Bu amaçla tiroidin hızlı veya az çalışması durumunda dereotu çok etkilidir. Gelişimi açısından düzenli tüketildiği zaman mideyi yatıştırır ve mide asidi salgılanmasını düzenlediği biliniyor. Bu özelliği ile vücudu hastalıklara karşı koruyor ve kalsiyum ile kemik erimesine karşı da koruma sağlıyor. Aynı zamanda çok düşük kalorisi ile zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Dereotu ile zayıflama, yemeklerden 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yenilirse, tokluk hissi verir.
Bu yüzden her gün az yemek yiyerek, sağlıklı besleyerek zayıflatıcı temel taşı gibidir. Özellikle dereotu zayıflatan bitkilerin en başında yer alır.