{ "title": "Tiroid Dereotu", "image": "https://www.dereotu.gen.tr/images/tiroid-dereotu.jpg", "date": "23.01.2024 03:48:13", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Tiroit Dereotu, Tiroit organı herkeste bulunmaktadır. Vücut dengesini sağlayan tiroit bezi hormon üretir ve bu hormonun kana karışmasını sağlar. Vücudumuz için hayatı öneme sahip olan bu tiroit bezi yaşamımızın her aşamasında gereklidir. Tiroit rahatsızlığı çok sık görülen bir rahatsızlıktır. Tiroit boynun orta kısmında bulunmaktadır. Şekil olarak kelebek şekline benzeyen tiroit bezi yaklaşık 20-30 gram ağırlığındadır ve ortalama 250 mikron çapında foliküllerden oluşmaktadır. Tiroit bezi endokrin bezlerinin en büyüğüdür. Vücudumuzdaki tüm fonksiyonları düzenleyen tiroit bezi vücudumuz için önemli bir hormondur. Tiroit bezi bireylerin büyüme ve gelişimlerinden tutun da üreme ve beden ısısının düzenlenmesine kadar birçok durumda etkili olmaktadır.

Tiroit rahatsızlığının farklı nedenleri ve belirtileri bulunmaktadır. Tiroit rahatsızlığının geneli Hipotiroidizm ya da Hipertiroidiiiiiiiiizm şikâyetleri görülmektedir. Bezin yetersiz çalışması yanı Hipotiroidizm vücudun yeteri kadar tiroit salgılamama belirtisidir. Tiroit rahatsızlıklarının çoğunda bu şikâyet görülmektedir. Şişmanlık, aşırı yorgunluk, soğuğa karşı dayanıksızlık, ciltte kuruluk, iştahsızlık, kabızlık, kalp ritmlerinde yavaşlama, hatırlama güçlüğü gibi sıkıntılar Hipotiroidzmin belirtileri arasında sayılabilir. Bezin aşırı aşırı çalışması olarak bilinen Hipertiroidiiiiiiiiizmde bez aşırı hormon salgıladığı için Toksit Guatr gelişir. Titreme, kas güçsüzlüğü, aşırı sinirlilik, aşırı kilo kaybı, aşırı terleme, uykusuzluk gibi Hipertiroidiiiiiiiiizmin belirtileri arasındadır. Vücuttaki iyot yetersizliği yeterli tiroit hormonun salgılanmasına engel olur.

Tiroit İçin DereotuNasıl Kullanılır?

Tiroit sorunu yaşayan kişiler öncelikle Uzman bir doktora başvurmaları gerekmektedir. Uzman doktor kontrolünde tedaviye başlandıktan sonra kişiler tükettikleri yiyeceklere dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca tiroit rahatsızlığı yaşayan kişiler tedavilerini bitkisel yöntemlerle destekleyebilirler. Son zamanlarda yaygınlaşan bitkisel çözüm yolları çok sık tercih edilmektedir. Tiroit rahatsızlığı için kullanılan bitkisel yöntemlerden biri de dereotudur. Tiroit için dereotunu günde üç defa tüketmeniz önerilmektedir. Yani sabah, öğlen ve akşam aç karnına tüketebilirsiniz. Öğünlerden önce 1 çorba kaşığı taze dereotunu birkaç dakika çiğnedikten sonra 3-4 yudum su ile yutun. Bu uygulamaya hiç ara vermeden her gün olmak şartıyla 3 ay devam edin. Ara vermeden yaparsanız faydasını hemen göreceksiniz. Dereotu nodüllerin küçülmesinde ve ilerlemesinde etkili olacaktır. İlaç tedavisinin yanında kullanılan dereotu ile hastalığın iyileşmesi hız kazanacaktır.
" } ] }