{ "title": "Dereotu Tohumu", "image": "https://www.dereotu.gen.tr/images/dereotu-tohumu.jpg", "date": "19.01.2024 18:41:41", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "Dereotu tohumu, Dereotu ekimi genellikle ilkbaharda ekilir. Dereotunu güneş alan yerde ekmek gerekir çünkü güneş ışığını seven bir bitki türüdür. Dereotu iki ay gibi sürede yetişir ve olur. Dereotu maydanozgillerden oluşan yeşil bitki türüdür. Dere otunun genellikle salatası, cacığı, yemeği olarak tüketilir. Dereotu her türlü yemeklere koyularak zenginleştirilir. Dereotu mineral ve vitamin deposudur maydanoz gibidir. Dereotu Rusya'nın güneyinde, Akdeniz'in bölgesinde ve batı Afrika'da doğal olarak yetişen bir bitki türüdür. Dereotu özellikle vücudun hastalıklara karşı direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Dereotunun saymakla bitmeyecek faydaları bulunmaktadır. Özellikle düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde başlarda bulunmaktadır, zayıflamada etkisi vardır. Dereotu lifli besin olduğu için kabızlık gibi sindirim sorunlarına karşı etkisi vardır. Dereotu bazı toksinleri temizlemede faydası olarak bilinir. Dereotunun faydası sindirime, şeker, kolesterol, sindirim, antioksidan, gibi vücuda sağlık veren bitkidir.