{ "title": "Dereotu Tiroid", "image": "https://www.dereotu.gen.tr/images/dereotu-tiroid.JPG", "date": "21.01.2024 19:02:41", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
Dereotu Tiroid, Tiroit bezi rahatsızlığı oldukça tehlikeli bir rahatsızlık türüdür. Çoğunlukla tiroit bezi boyun bölgesinde Adam elması denilen kıkırdak dokunun altına yer almaktadır. Vücudun enerjisini kullanmasına yönelik depolamaya yönelik T3 ve T4 olarak adlandırılan iki adet hormon üretmektedir. Böylelikle vücut enerjisini kullanarak depolama işlemini gerçekleştirir. Ancak Tiroit bezi bazı durumlarda tam anlamıyla görevini yapmayarak ciddi anlamda kişinin rahatsızlanmasına neden olur. Bunun temel nedeni ise tiroit bezlerinin yavaş çalışmasından kaynaklı bozukluğa binaen guatr rahatsızlığını oluşturur. Guatr rahatsızlığı boğaz bölgesi ve çenenin alt kısmında oluşan bir tiroit bezi rahatsızlığıdır.

Dereotu ile Tiroit Rahatsızlığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde tiroit rahatsızlığının bir kısım ilaç ve iğne tedavileri hastanın sağlığına kavuşturulduğu anlaşılmıştır. Ancak bu ilaç ve iğne tedavilerinin yanında bir kısım yan etkiler getirmektedir. Bu sebeple hasta bu rahatsızlıktan kurtulmak isterken bir kısım başka rahatsızlıkları yanında getirmektedir. Böylesi bir durumda doğal bir tedavi yöntemi olan dereotu ile tedavi bulunmaz bir kaftandır. Bir kimse şayet tiroit rahatsızlığı yaşamakta ise sabah, öğle ve akşam yemeklerinden bir saat kadar önce (Aç karnına) 1 yemek kaşığı dereotu ağza alınarak iyice çiğnendikten sonra üzerine 2-3 yudum su içilerek yutulur. Yapılacak bu tedavi yöntemi yaklaşık olarak üç ay kadar devam edildiğinde tiroit değerlerinde düzelme görülmüştür. Bu değerlerin düzelmesi ile hasta ilaç tedavisinde tamamen ya da kısmen kurtulur. Ancak daha önce bir ilaç tedavisine doktor tedavisi ile başlayan bir kimse ilaç tedavisini doktorun belirteceği düzeyde azaltmalı ve tamamen bitirmelidir.

Dereotu Tedavisinin Tiroit Rahatsızlığına Faydaları Nelerdir?

Yukarıda belirtilen şekillerde dereotu tüketilmesi halinde 3 - 5 aylık bir zaman aralığında tiroit değerlerinin düzeldiği görülmüştür. Ancak sık sık tiroit değerlerinde yükselme görülen bir kimse dereotunu düzenli ve azar azar tüketmeye gayret göstermelidir. Hakeza dereotu düzenli olarak tüketilmesi halinde kişinin bu rahatsızlıktan kurtulduğu görülmüştür. Ancak bazı durumlarda kişiler dereotu damak tadına uymadığından dolayı rahatsızlık geçtikten sonra dereotu tüketimini azaltmıştır. Böylesi bir durumda olan kimse dereotunu tüketmeye gayret göstermeli ve tiroit rahatsızlığının tekrarlamaması amacıyla bu faydalı besini tüketmeye gayret göstermelidir.
" } ] }