{ "title": "Dereotu Maskesi", "image": "https://www.dereotu.gen.tr/images/dereotu-maskesi.jpg", "date": "21.01.2024 07:47:09", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Dereotu Maskesi, her bitki de olduğu gibi dereotunun da kendine özgü bir kimyası vardır. Dereotu cilt için oldukça yararlı bir bitkidir. Cildi yenileyici, gençleştirici ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Bunların yanı sıra cildi nemlendirerek cildi dezenfekte eder. Dereotu, vücuttan ödem ve toksin attırdığı için kan dolaşımı ile beslenen cildin daha güçlü bir yapıya sahip olmasına yardımcı olur. Cildi canlandırarak cilde esneklik katar. Cilt yaralarını ve akneleri iyileştirici özelliğe sahip olması cildin pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi aynı zamanda cilde de faydalıdır. Bu sayede cildin mikrop veya enfeksiyon sorunlarıyla mücadele etmesi kolaylaşır. Dereotunun bu özelliklerinden faydalanabilmek için maske ve çeşitli yöntemlerle cilde uygulanması gerekir. Dereotunun kullanılacak olan kısımları sadece ve sadece sapları ve yapraklarıdır. Özellikle sapları ve yaprakları çok iyi bir E vitamini deposudur. Dereotunu kür ya da maske olarak kullanırken bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Evde çeşitli maskeler hazırlamak oldukça kolaydır. Ancak bu maskeleri cilde uygulamadan önce karışımların cilde olan uyumunun test edilmesi gerekir. Her cilt tipi için dereotu ile yapılacak maskeler için bazı yöntemler şunlardır:

Yağlı ciltler için: 5-6 sap dereotu temizlendikten sonra kesme tahtasında ince ince doğranır. Doğranan dereotu bir bardak kaynamış sıcak su içine eklenir ve çay gibi demlenir. Yaklaşık 10 dakika kadar demlendikten sonra süzülen dereotunun suyu pamuk yardımıyla cilde sürülür. Daha sonra ılık su ile cilt temizlenir. Bu işlem sabah ve akşam olmak üzere rahatlıkla cildi temizlemek için kullanılabilir.

Kuru ciltler için: Küçük bir kapta 1 tatlı kaşığı yulaf unu ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı iyice karıştırılır. 5-6 sap dereotu temizlendikten sonra kesme tahtasında ince ince doğranır ve kaba eklenir. Elde ettiğiniz karışımın üzerine bir çorba kaşığı ekşi krema da eklenerek karışım iyice karıştırılır. Bir fırça yardımıyla ya da karışımdan bir miktar ele alınarak cilde sürülür. Göz çevresi ve dudak çevresine uygulanması önerilmez. Maske ciltte yaklaşık 10 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile yıkanarak maske temizlenir. Son olarak cilt tipine uygun bir nemlendirici sürülerek işlem tamamlanır. Günde sadece bir kez uygulanması yeterlidir.

Normal cilt tipi için: Cildi canlandıran ve parlaklık veren dereotu maskesi için 1 demet yıkanmış ve temizlenmiş dereotu robottan geçirilir. Küçük bir kaba alınan dereotu üzerine 1 şişe maden suyu ve 1 yemek kaşığı badem yağı eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım buz kalıplarına dökülür ve buzdolabının buzluk bölümünde dondurulur. Her gün düzenli olarak cilde uygulanmasının sonuçları gözle görülür şekilde fark edilecektir.

Yüzdeki çiller için: Birer demet dereotu ve maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra bir litre suda kaynatılır. Kaynayan suya yarım çay bardağı limon suyu ilave edilir ve karıştırılır. Ocaktan alınan karışım süzülerek soğuması için bir kenarda bekletilir. Daha sonra bir pamuk yardımıyla cilde uygulanır. Bu işlem sabah ve akşam olmak üzere rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli kullanım sonunda ciltteki çillerde azalmalar gözlenecektir.
" } ] }