{ "title": "Basur Dereotu", "image": "https://www.dereotu.gen.tr/images/basur-dereotu.jpg", "date": "21.01.2024 08:22:25", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Basur Dereotu, Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid kişilerin günlük hayatını engelleyebilen bir rahatsızlıktır. Basur rahatsızlığının genel evreleri bulunmaktadır. Zamanın da gerekli önlemler alınmazsa kişinin hayatını olumsuz etkileyebilecek duruma gelebilir.

Basur Neden Olur?

Basur oluşumunun nedenleri arasında ilk olarak kötü beslenme sayılabilir. Beslenme düzensizliği, kronik kabızlık ya da ishal basur oluşumuna neden olabilir. Özellikle kabızlık basur oluşumun da çok etkilidir. Bunların yanı sıra tuvalet ihtiyacını erteleme tuvalette uzun süre kalma, sürekli oturma, beslenme de sürekli katı yiyeceklerin tercih edilmesi, aşırı stres, basuru tetikleyen yiyeceklerin tüketilmesi gibi nedenler sayılabilir. Özellikle hamile kadınlar da basur daha sık görülmektedir. Hamileliğin son zamanların da rahmin genişlemesi ve damarlara yaptığı baskının artması nedeniyle basur hamile kadınlar da daha sık görülür.

Basur Tipleri

Birinci derece basur: Birinci derece basur da kişiler tuvalette büyük abdestini yaparken hafif kanamalarla karşılaşır. Kanın rengi çok koyu değildir. Yoğun bir kanama yaşanmaz bu evre de. Kanama az miktar da olur ve damla damla oluşur.

İkinci derece basur: bu evrede kanamanın yanı sıra tuvalet yapmada aşırı sıkıntılar yaşanır ve bu evrede tuvalet yaparken dışarı çıkan daha sonra içeri giren memeler oluşmaya başlar. Makatta memenin oluşmasının yanı sıra kaşıntılar da başlar.

Üçüncü derece basur: bu evrede kanama ve şiddetli kaşıntının yanı sıra şiddetli ağrılar da yaşanmaya başlanır. Tuvalet esnasında makat kısmında oluşan memeler dışarı daha çok çıkar ve kanamanın şiddeti artmaktadır. Bu evrede kanama çok olduğu için kişilerin tedaviye başlaması gerekir.

Dördüncü derecede basur: bu evrede kişi tuvalette olsun ya da olması kanamalar sürekli yaşanır. Ayrıca bu evrede kaşıntı ve ağrıların da şiddeti artmaktadır. Bu evre kişiler için çok zor geçmektedir. Bu evre kişilerin sosyal hayatlarını dahi etkileyebilmektedir.

Basur Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Basur Tedavi Yolları

Kişiler basur rahatsızlığının ilk evresinden ve ilk belirtisinden itibaren bazı önlemler alması gerekmektedir. Eğer gerekli önlemler almaz ise basur hızlı bir şekilde ilerler ve kişiye büyük zorluklar yaşatır. İlk olarak kişiler Uzman bir hekime başvurmalıdır. Basur rahatsızlığı yaşayan kişiler tuvalete çıkma süreleri düzenlemelidir. Basur hastalığından kurtulmak için kişinin beslenme alışkanlığını düzenlemesi gerekir ve sıvı şeyler tüketmeye özen göstermelidir. Basur için alınacak önlemlerden biri de evde hazırlanan bitkisel yöntemlerdir. Bunlardan biri de dereotu karışımıdır;

Basur ve Dereotu

Basur rahatsızlığından kurtulmak için çok sık tercih edilen dereotu düzenli bir kullanım sonucunda faydasını göreceksiniz. Basur için dereotunu şu şekilde kullanabilirsiniz;

Bir tutam dereotunu temizleyin ve ağızda çiğnemeye başlayın. Belli bir süre çiğnedikten sonra 3-4 yudum su ile yutun. Bunu aç karnına yaparsanız faydalı olacaktır. Yemeklerden önce bir ay boyunca uygularsanız basur tedavisinde size kolaylık sağlayacaktır. Dereotu hem basur oluşumunu engeller hem de basurun tekrar oluşmasına engel olur.
" } ] }